Расте делът на родителите, които не желаят да поставят на децата

...
Расте делът на родителите, които не желаят да поставят на децата
Коментари Харесай

Все повече родители не водят децата си за задължителни ваксини - Здраве

Расте делът на родителите, които не желаят да слагат на децата си наложителните ваксини, сподели по БНР общопрактикуващият доктор доктор Мирослав Спасов.

Българинът продължава да е песимистичен освен към COVID имунизациите, а и към наложителните ваксини по имунизационния календар. Скептицизмът ми за COVID имунизациите си остава. На 4 октомври съм оповестил дата за имунизация с приспособената ваксина против Омикрон, имам записани 15 индивида. Като цяло предпочитание няма, хората попретръпнаха, сподели опита си д-р Спасов.

Той посочи, че " най-голямата драма е с морбилната ваксина - антиваксърски течения в обществените мрежи наливат масло в огъня, множеството майки считат, че тази ваксина предизвиква аутизъм ".

По думите му случаите на ковид още веднъж стартират да нарастват и това евентуално се дължи на. Според медика има възможност да влезем в нова вълна.

Категорично не всичко сега е Коронавирус, вървят си и нормалните инфекции, уточни той. По думите му има увеличение на случаите на варицела измежду децата.

Спасов е безапелационен, че лекарите към този момент имат задоволително опит и разпознават по кое време се касае за ковид и по кое време - за някоя от нормалните вирусни инфекции. Характерно за COVID-19 е, че температурата не е изключително висока.

" Нашата имунна система е в непрекъсната бойна подготвеност. Носенето на маски не я отслабва ", по този начин общопрактикуващият доктор отговори на въпрос дали с продължителното носене на маски и локдауните имунната ни система не е станала по-слаба.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР